Geschikt tuinontwerp voor kinderen en huisdieren

Lekker tot rust komen in je tuin? Dat lukt extra goed in een goed ontworpen tuin. Als je kinderen of huisdieren hebt, moet de tuin niet enkel mooi zijn, maar ook praktisch en veilig. Hoe maak je nu een tuin waar zowel jij als je kinderen van het buitenleven kunnen genieten en waar Fikkie ook veilig op het gazonnetje kan liggen? Wij geven je tips!

1. Plaats een goede tuinomheining

Een goede tuinomheining is cruciaal voor een kindvriendelijk tuinontwerp. Ook als je kinderen normaal gesproken niet zomaar uit de tuin lopen, kan een bal die van het gazon rolt er toch voor zorgen dat ze zonder op of om te kijken achter hun speelgoed aan hollen. Als je enkel kinderen hebt, kan een mooie, dichte haag al voldoende omheining bieden. Als je ook huisdieren hebt, is een schutting een betere optie.

2. Maak een mooie moestuin

Hou je van tuinieren? Dan is het heel leuk om een moestuintje op te nemen in je tuinontwerp. Tuinieren is niet enkel een goede bezigheid voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Samen tuinieren biedt je bovendien de perfecte mogelijkheid om tijd door te brengen met elkaar.

3. Kies voor kind- en diervriendelijke planten voor je tuinontwerp

Niet iedere plant is geschikt voor de kind- en diervriendelijke tuin. Vooral als je jonge kinderen hebt, kies je liever niet voor giftige planten. Ook als je huisdieren hebt, vermijd je deze plantensoorten het beste. Nog een goede tip: plant geen planten die bijen of wespen aantrekken. Hoewel het heel gezellig kan zijn om wat bijen in de tuin te hebben, wil je deze insecten waarschijnlijk niet in de buurt wanneer je kinderen aan het buitenspelen zijn.

4. Een gazonnetje om op te spelen

Om je kinderen maximaal van de mooie tuin te laten genieten, is het leuk om een gazonnetje aan te leggen. Hier kunnen ze eindeloos op spelen. Dit gazonnetje kan van echt gras zijn, maar kunstgras dat geschikt is om op te spelen, is ook een goede optie. Dit blijft lang mooi en wordt niet modderig. Je kunt het gazonnetje extra leuk maken door de mogelijkheid te creëren om een net op te hangen. Zo kunnen je kinderen volleyballen of badmintonnen.

Veel plezier!

Ga jij binnenkort je tuinontwerp veranderen, zodat je tuin kind- of huisdiervriendelijker is? Wij hopen dat de bovenstaande tips je helpen om een oase te creëren waar het hele gezin heerlijk tot rust komt. Succes en veel plezier alvast! En kom je er niet uit, weet dan dat je altijd nog een hoveniersbedrijf kunt inschakelen om het tuinontwerp voor je te laten maken.

Soms is het overigens niet nodig om de tuin in z’n geheel te veranderen en kan je tuin renoveren al voldoende zijn. Dat betekent dat de basis van je tuin hetzelfde blijft en er alleen elementen worden aangepakt om de tuin weer naar je zin te maken.

Posted on: augustus 12, 2022, by : bernewezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *