Een uitleganimatie voor kinderen maken? Hier moet je op letten!

Een uitleganimatie voor kinderen maken

Kinderen zijn doorgaans erg snel afgeleid. Wanneer je iets wilt duidelijk maken en een ingewikkelde, lange uitleg geeft zal het grootste deel de aandacht er niet bij kunnen houden. Inkorten is een optie, maar zonder visualisatie blijft het vaak ingewikkeld om dingen uit te leggen aan kinderen. Daarbij komt kijken dat kinderen juist heel erg visueel ingesteld zijn. Een uitleganimatie is daarom een handig hulpmiddel om dingen uit te leggen bij kinderen.

Voorwaarden voor een goede uitleganimatie

Een uitleganimatie maken is een ingewikkelde klus. Je dient de informatie zo te brengen dat het begrijpelijk is maar ook snackable. Daarmee wordt bedoeld dat het ook fijn is om naar te kijken en de aandacht op die manier wordt behouden. Maar waar moet je nog meer op letten?

Een duidelijke verhaallijn: een onsamenhangend verhaal is niet leuk om naar te kijken. Zorg daarom voor een duidelijke verhaallijn in de animatie.

De tijd: zorg ervoor dat de uitlegvideo kort en bondig blijft. Anders verliest de kijken zijn aandacht.

Beperk bewegende onderdelen: veel bewegende onderdelen kunnen voor afleiding zorgen. Beperk het aantal en leg de focus op wat relevant is voor de verhaallijn.

Gebruik audio: met geluid kun je de aandacht nog meer naar je toe trekken. Door geluidseffecten te gebruiken kun je spelen met het publiek.

Een uitleganimatie laten maken

Omdat het maken van een uitleg animatie een ingewikkelde klus is kan je ook overwegen om dit uit handen te geven. Er zijn verschillende professionele bedrijven waar je bij terecht kunt voor het laten maken van een uitleg animatie. Deze animatiestudio maakt talloze animatievideo’s voor kleine en grote bedrijven. De video’s worden voor de doelgroep gemaakt en ze houden daarbij rekening met de specifieke kenmerken van de doelgroep. Daardoor weet je zeker dat je doelgroep aandachtig zal kijken!

Posted on: oktober 31, 2019, by : bernewezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *